Algemene rekening
IBAN: NL53RABO0149112254

Rekening projecten
IBAN: NL94RABO0156252074

Skills Center in ontwikkeling

Na de bouw en inrichting van een complete basisschool met een multifunctioneel sportterrein willen we ons nu inzetten voor de ontwikkeling van een Skills Center, een nieuw project van de Tele Family Foundation in de Likoni sloppenwijk van Mombasa. 

We zien dat jongeren na afronding van de middelbare school nog niet in staat zijn om een zelfstandig bestaan op te kunnen bouwen. Er is behoefte om hen praktische vaardigheden te laten leren om een beroep uit te kunnen oefenen. Jongeren zullen bij het Skills Center door ervaren Keniaanse vakmensen worden getraind in een vak en kunnen zich hierin bekwamen onder deskundige begeleiding. Daarnaast ontvangen ze ondersteuning van de Social Workers van TFF op weg naar hun volwassenheid. Met deze  praktijkgerichte skills kunnen zij uiteindelijk zelf de kost gaan verdienen en zijn ze klaar voor de toekomst. 


Skills
In het Skills Center kunnen de leerlingen  verschillende vaardigheden leren zoals: kleding maken, koken, timmeren, computer gebruik, metselen, schoenen maken, schilderen, haren knippen/verzorgen, loodgieten en vlechtwerk. 


Doelgroepen voor het Skills Center

Jonge vrouwen kunnen een vaardigheid leren om zelf voor hun inkomen te kunnen zorgen, zodat zij niet genoodzaakt worden om (te) vroeg te trouwen.
Jonge mannen kunnen na afronding van de middelbare school een vak leren om de kost te kunnen verdienen.
Jongeren die niet academisch, maar wel creatief en praktisch zijn aangelegd kunnen bij het Skills Center een vak leren
Oudere kinderen kunnen in de schoolvakanties vaardigheden leren, zodat ze niet in de sloppenwijk rondzwerven.


Wilde Ganzen
Wilde Ganzen steunt dit project. Aan iedere euro die wij ophalen voegen zij 50% toe.