Algemene rekening
IBAN: NL53RABO0149112254

Rekening projecten
IBAN: NL94RABO0156252074

Scholen in actie.

 

Naast het reguliere schoolwerk, willen veel scholen zich ook inzetten voor één of meer goede doelen.
Soms geÔntegreerd in een lesprogramma of passend in een thema, soms als bestemming voor het zendingsgeld dat regelmatig worden ingezameld.

 

Een aantal scholen heeft al besloten om dit schooljaar het werk van TFF in Kenia te gaan ondersteunen en we hopen dat nog veel meer scholen dit gaan doen. De Tele Family vindt het belangrijk dat de scholen die zich hiervoor willen inzetten, goed worden voorgelicht. Het is voor de kinderen leuk en leerzaam om te begrijpen waar hun spaargeld voor wordt gebruikt.

Omdat elke school anders is, bespreekt de Tele Family met de scholen op welke manier zij de ondersteuning kunnen geven, passend bij de ideeŽn van de school.

De Tele Family kan:

  • een presentatie geven aan de kinderen waarbij het leven van een schoolkind in een sloppenwijk als uitgangspunt wordt genomen. Waarom kan zoín kind soms niet naar school en hoe kunnen wij helpen. 
  • een presentatie verzorgen over de verstrekking van microkredieten aan de alleenstaande moeders in de sloppenwijk van Mombasa. Hoe worden zij ondersteund en op welke manier werken zij naar een zelfstandig leven.
  • informatiefolders verstrekken voor de ouders en posters over het project om op te hangen in de school of de klassen
  • helpen bij het opzetten van acties om geld te sparen 
  • materiaal aanleveren voor de verwerking van bijvoorbeeld een spreekbeurt of werkstuk

Uiteindelijk willen we graag dat de kinderen in Nederland begrijpen dat zij wel degelijk het verschil kunnen maken voor een kind in Kenia. En natuurlijk hopen wij dat er een mooi bedrag naar Kenia kan worden gestuurd voor dit mooie project.

 

Belangrijk is dat 100% van het geld wordt gebruikt voor dit goede doel. De Tele Family werkt alleen met vrijwilligers.

 

 

 

De Zonnewijzer Houten