Algemene rekening
IBAN: NL53RABO0149112254

Rekening projecten
IBAN: NL94RABO0156252074

Ontwikkelingshulp in Kenia.


Kans voor Kenia


In Kenia heerst in grote delen van het land grote armoede, onder andere door de AIDS epidemie. In Mombasa zijn vele gezinnen zonder vader. Vooral de kinderen zijn hiervan het slachtoffer: geen scholing, geen opvang, geen toekomst, alleen de dagelijkse strijd om het bestaan. 

De Tele Family 
zet zich in voor een ontwikkelingsproject in Mombasa waar toekomst wordt geboden aan alleenstaande moeders en kinderen in de Likoni sloppenwijk. Alleenstaande moeders ontvangen een microkrediet en ondersteuning om voor een zelfstandig inkomen te kunnen zorgen. De kinderen worden opgevangen in een veilige dagopvang of gaan naar school. Op deze manier is er een hoopvolle toekomst voor de kinderen, ze krijgen eten, verzorging en onderwijs, en de moeders hebben de handen vrij om te werken. 

Tele Family
De Tele Family in Houten zet zich in om vanuit Nederland de projecten van de Tele Family Foundation in Kenia te ondersteunen op verschillende manieren.  Het uitgangspunt is om deze hulp vanuit Nederland te geven tot het moment dat de Tele Family Foundation in Kenia zelfstandig zal kunnen functioneren. 

Het werk van TFF in Likoni omvat de volgende projecten:
- Handelsondersteuning m.b.v. microkredieten
- Werk in het naaiatelier en de wasserette 
- Crisisopvang voor kinderen 
- Dagopvang voor de kleine kinderen
- Scholing
- Werk/leer traject (in ontwikkeling)